Αρχική APOLITIC Βαρέθηκα. Αυτό σας φωνάζει η νεολαία.

Βαρέθηκα. Αυτό σας φωνάζει η νεολαία.

Απο Θοδωρής Φλου
387 Προβολές

Βαρέθηκα. Μια εκκωφαντικά άσχημη λέξη, να ακούω από ειδικά από νέους.

Άραγε όμως ποιος μπορεί να τους κατηγορήσει; Πάντως όχι εγώ, ούτε και κανένας που δεν νιώθει τις ανάγκες και τα  θέλω των νέων. Που δεν βλέπουν τρόπο να αντισταθούν στην λαίλαπα των καιρώ των μετρίων ανθρώπων που παίρνουν αποφάσεις για την ζωή τους;

 Ας δούμε λοιπόν την κάθε γενιά διαφορετικά κι ας αναλογιστούμε τις ευθύνες που μας αναλογούν. Όχι την κατάσταση στην χώρα που ζούμε η και σε ολόκληρο σχεδόν τον πλανήτη, αλλά τους λόγους που η αντίδραση δεν είναι εκείνη που θα εξανάγκαζε τους κακούς μετρίους να κάνουν λίγο πίσω.

Πρώτα από όλα ο βλακώδεις εγκλεισμός φρίκαρε λίγο έως  πολύ την κοινωνία βγάζοντας τις παθογένειες ακόμα και μέσα στις πολύ καλές διαπροσωπικές σχέσεις.

Θα τολμήσω να πώ ότι δεν με άγγιξε, διότι δεν μαντρώθηκα με την επιβολή της στέρησης ελευθερία. Ούτε έδωσα λογαριασμό σε κανέναν με sms και μπαρμπούτσαλα. Αλλά αυτό το έκανε εγώ σαν άτομο και δεν θα το προέτρεπα κανέναν να νικήσει τις φοβίες του.   Εκτός φυσικά το συζητούσε μαζί μου, όπως και έγινε κατά κόρον. Είτε Αθήνα είτε Λήμνο στα νοκ νταάουν του μυαλού  που βρέθηκα. Φυσικά δεν ήταν μια σκοταδιστική εποχή το πείραμα των μετρίων, ήταν η ξεγύμνωση  των αξιών και των δυνάμεων της κοινωνίας. Για το ήθος ας μην μιλήσω. Ο καθένα να δεί τα μούτρα του στον καθρέφτη της ψυχής.

Βαρέθηκα λοιπόν η μόνιμη κουβέντα και η αγανάχτηση από τους νέους που τους βάλαμε στο σακί με τα δικά μας σκουπίδια. Τι τους απαντάτε οι μεγαλύτεροι και σοφότεροι; 

Δεν ξέρω για σας, εγώ ζητώ συγνώμη για όλους εμάς που κάναμε μια τρύπα στο νερό και επιτρέψαμε την ασυδοσία στα ρουσφέτια μετά το φαγοπότι του ΘαΘΑθα ΑΘΑθαθα.  Λοιπόν για να μην γελάσουμε άλλη μια φορά πικρά και πούμε, μα την μπορεί; Μπορεί να φέρει ένας κούκος την άνοιξη; Ε μαζευτείτε 3 κούκοι για αρχή φίλοι να έρθω κι εγώ να γίνουμε πολλές.

Φυσικά τόσες συλλογικότητες έκαναν δουλειά και κάνουν μέχρι τώρα, αλλά εθελοτυφλείτε όταν δεν προσφέρετε κι εσείς.

Βαρέθηκα, η λέξη που με κάνει και ντρέπομαι όταν την ακούω από νέους ανθρώπους που τους πλασάραμε μια σαπίλα και αυτοί βρήκαν ακόμα πιο ΄σαπίλα μέσα στο διαδίκτυο που τους αναγκάσατε να αυτοφυλακιστούν.  Όχι ότι δεν φέρουν ευθύνη, μα τώρα απευθύνομαι στους μεγαλύτερους 40 50 60 για τους άλλους δεν έχω να πώ, παρά μόνο ότι έζησαν εξολοκλήρου εις βάρος των παιδιών τους σε μεγάλο ποσοστό. Οι 60 και πάνω ας το βουλώσουν στο βόλεμα τους και να βγάλουν τον σκασμό όταν παλεύει ένας νέος, η να παλέψει μαζί του. Όχι κι ότι κι εμείς δεν πήραμε το αποφάγι του Πάνγκαλόμπαλοκουράδα κλπ. Φυσικά πολλοί αντιστάθηκαν, ίσως το μόνο παρήγορο που δεν πάτωσε η κοινωνία τελείως κι ακόμα υπάρχουν ψήγματα που κλείνουν το μάτι για μια λαική απαίτηση από τος εντεταλμένους μετρίους.

Βαρέθηκα. Δεν θέλω να το ακούω από τους νέους, όσο το ακούω θα κατηγορώ όλους εμάς που σταθήκαμε λίγοι κι όλους εσάς που μείνατε κυρ Παντελήδες  κατά τον Τζαβέλα και Κατίνες. Λοιπόν επειδή σας κούρασα, το κάθε βαρέθηκα ενός νέου και κάθε αναστεναγμός και αγωνία, να θυμάστε ότι έχετε ευθύνη. Ξυπνήστε από τον λήθαργο ζωάκια με δύο πόδια και καθόλου τσαμπουκά και μιλιά που μετακυλάει τις ευθύνες στους άλλους. Ήμουν πολύ γλυκός να ξέρετε. Σας μίλησα με το γάντι, μήπως και σας έρθει το φιλότιμο, που έστριψε στην γωνία που περάσατε.

Αφησε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι το αποδέχεστε αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Adblock Detected

Please support us by disabling your AdBlocker extension from your browsers for our website.