Αρχική MUSIC Διαδήλωση Δικαίου. Κ. Πελετίδης

Διαδήλωση Δικαίου. Κ. Πελετίδης

Απο Θοδωρής Φλου
999 Προβολές

Τα πολλά λόγια τα θεωρώ περιττά για αυτόν τον πολίτη της Πάτρας. δεν θέλω να πω πολλά, πέρα από την δική του δήλωση. Με θαυμασμό και σεβασμό. απλά μεταφέρω τα όσα ανάφερε στην συνέντευξη τύπου.

«Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι, που δίνουμε τη σημερινή συνέντευξη Τύπου, με τον πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Πάτρας και που προχωράμε σε από κοινού κάλεσμα προς όλους τους φορείς και τους δημότες της πόλης μας, για συμμετοχή στη μεγάλη πορεία, με όλα τα μέσα και με λεωφορεία, από την Πάτρα στην Αθήνα, με συγκέντρωση στο Σύνταγμα.

Το σύνθημά μας “Τίποτα δεν μας χαρίζεται! Όλα κατακτιούνται! Παλεύουμε μαζί για τη ζωή, τη δουλειά και τα δικαιώματά μας, για την ικανοποίηση όλων των αναγκών μας!”, αποτυπώνει την ουσία του αγώνα μας και τους σκοπούς της μεγάλης μας κινητοποίησης. Αποτυπώνει με ποιους θέλουμε να συμπορευτούμε, με τον πατραϊκό λαό, τους χιλιάδες εργατοϋπαλλήλους και ανέργους της πόλης μας, τους συνταξιούχους, τους μικρούς επαγγελματίες και φτωχούς αγρότες, τη νεολαία της Πάτρας, τους μαθητές και φοιτητές μας, που έχουν σήμερα τη δύναμη να αλλάξουν τα πράγματα και να βάλουν τη σφραγίδα τους στις εξελίξεις.

Δηλώνουμε άλλη μία φορά ότι δεν μπορούμε να συνηθίσουμε τους χιλιάδες νεκρούς από την πανδημία, ότι δεν ανεχόμαστε να έχει η πόλη μας το 2022 νοικοκυριά που ζουν χωρίς ρεύμα, χωρίς θέρμανση, ότι δεν ανεχόμαστε να μειώνεται συνεχώς το λαϊκό εισόδημα, να χτυπιούνται οι μισθοί και οι συντάξεις, να καταργείται με αντεργατικούς, αντιλαϊκούς νόμους κάθε εργατικό και λαϊκό δικαίωμα και την ίδια στιγμή η πόλη μας να έχει 33.000 ανέργους.

Δεν γίνεται, ενώ οι ανάγκες αυξάνονται, να περικόπτεται διαρκώς η κρατική χρηματοδότηση του Δήμου Πατρέων, αλλά και όλων των δήμων. Δεν μπορούμε να ανεχτούμε τη μείωση της χρηματοδότησης των δήμων κατά 65% και ταυτόχρονα να μας μεταφέρονται ολοένα και νέες αρμοδιότητες, οι οποίες θα έπρεπε να είναι στην ευθύνη του κεντρικού κράτους, όπως π.χ. οι παιδικοί σταθμοί.

Ταυτόχρονα μάλιστα, σαν αυτό να μη φτάνει για την οικονομική αφαίμαξη, έρχονται και τα πρόστιμα για μία σειρά ζητήματα, που καμία ευθύνη δεν έχουν οι δήμοι, όπως είναι το τέλος ταφής των απορριμμάτων, καθώς και οι συνέπειες της ακρίβειας στην Ενέργεια, στο ρεύμα, στα καύσιμα, στα εφόδια λειτουργίας της αυτεπιστασίας του δήμου.

Όλοι μπορούμε να κατανοήσουμε ότι για να ικανοποιηθούν οι λαϊκές ανάγκες χρειάζονται πόροι οικονομικοί, μόνιμοι εργαζόμενοι. Αυτά δεν δίνονται, γιατί θα λείψουν από αυτούς που κάνουν κουμάντο στην οικονομία.

Τα τελευταία χρόνια, έχουμε δει τρεις θεσμικές μεταρρυθμίσεις στην Τοπική Διοίκηση, τους νόμους του “Καποδίστρια”, του “Καλλικράτη”, του “Κλεισθένη”, καθώς και πλήθος άλλων νομοθετικών παρεμβάσεων. Οι δήμοι μετατράπηκαν ολοκληρωτικά πια σε κρατική υπηρεσία, σε μηχανισμό που υλοποιεί την πολιτική των κυβερνήσεων, του κεφαλαίου, της ΕΕ. Γίνονται φορείς της εμπορευματοποίησης μίας σειράς υπηρεσιών που θα έπρεπε να είναι ευθύνη του κράτους, όμως περνάνε ως αρμοδιότητες στην Τοπική Διοίκηση, με στόχο από εκεί να δοθούν σε μια πορεία μία προς μία στους επιχειρηματικούς ομίλους.

Γι’ αυτό και δεν κάνουν βήμα πίσω από τη στρατηγική τους, της απαγόρευσης προσλήψεων μόνιμων εργαζομένων, γιατί ο ρόλος που επιφυλάσσουν για τους δήμους είναι αυτός του ελεγκτικού μηχανισμού, που το μόνο που θα κάνει θα είναι να διασφαλίζει τους κανόνες ανταγωνισμού ανάμεσα στους ομίλους που θα λυμαίνονται κάθε έργο και κάθε υπηρεσία.

Γι’ αυτό δεν ικανοποιούνται τα δίκαια αιτήματα του πατραϊκού λαού, όπως είναι για παράδειγμα η υπογειοποίηση του τρένου από το Ρίο έως την Κανελλοπούλου, η παραχώρηση του πρώην σκουπιδότοπου στο Ριγανόκαμπο, ώστε να δημιουργηθεί το Ανατολικό Πάρκο, τα έργα προσβασιμότητας για ΑμεΑ κλπ.

Δύναμή μας είναι οι αποφάσεις των Σωματείων, των Συλλόγων, των φορέων που καταφθάνουν συνεχώς και θα δίνονται κάθε μέρα στη δημοσιότητα. Τους καλούμε όλους να πορευτούν μαζί μας, φέρνοντας και τα δικά τους, ιδιαίτερα αιτήματα.

Ό,τι κέρδισε ο λαός μας, το κέρδισε πάντα με τους αγώνες του, σε πείσμα όσων διακηρύσσουν την αναποτελεσματικότητά τους.

Σας περιμένουμε όλους το Σάββατο 29 Γενάρη στη μεγάλη κινητοποίηση και πορεία μας».

Αφησε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι το αποδέχεστε αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Adblock Detected

Please support us by disabling your AdBlocker extension from your browsers for our website.