Αρχική ΑΠΟΨΗ-ΚΟΙΝΩΝΙΑ Η σιωπή του αμνού.

Η σιωπή του αμνού.

Απο Θοδωρής Φλου
1.1K Προβολές

Εσένα αδελφέ, που η κατάσταση σε ανάγκασε να κάνεις άλλη ζωή από αυτή που ζήταγε το παιδί μέσα σου. Τώρα ήρθε η ώρα σαν μεγάλος που έγινες και μπορείς να κρίνεις. Η έτσι νομίζεις εσύ και να κατακρίνεις για κέρδος εφήμερο, σκέφτηκες πως είσαι απλά ένας αμνός;
Σκέψου, τόσοι λύκοι γύρω κι όμως μπορείς να κρίνεις γιατί επέτυχες το στόχο. Ας πούμε χρήματα, καταξίωση, οικογένεια, σπίτι, καλό αμάξι, άντρα ή γυναίκα, παιδιά κι όλα τα έκανες νομίζεις. Μα νιώθεις ένα κενό κάπου κάπου αν κάτσεις και σκεφτεί γιατί;
Εύλογη ερώτηση. Οκ αλλά εγώ θα ρωτήσω την σιωπή σου για να μην σ΄ ακούσουν οι λύκοι που την μεταθέτεις ε; Μα ναι στον επόμενο, χωρίς να ρωτήσεις αν έχεις το δικαίωμα. Όχι εσύ που μεγάλωσες και επέτυχες, δε έχεις δικαίωμα να δώσεις συμβουλές και να κρίνεις τον νέο. Το μόνο δικαίωμα που έχεις είναι να ρωτήσεις για τα όνειρά του. Τι σκέφτεται, πως βλέπει τη ζωή, να γίνεις πιο παιδί και σιώπησε σαν να ναι δίπλα λύκος και άκου, άκου.

Ρώτα, ρώτα το όνειρο και τότε θα μπορέσεις να συμβάλεις σε βοήθεια προς το μέλλον του. Θα δεις θα δώσει μόνο του τις απαντήσεις.


Κάποιες σωστές, κάποιες λάθος, δεν πειράζει, τότε θα ρωτήσει το παιδί χωρίς να φοβηθεί κι αυτό νομίζοντας ότι ο λύκος θα το φάει και πάει στο κοπάδι. Τότε σίγουρα ο τσοπάνης, θα το δώσει στο χασάπη κι αυτός θα το πάει ΣΤΟ ΣΦΑΓΕΙΟ. Θα ‘χεις εσύ την ευθύνη, σκέψου ο λύκος σκοτώνει για τροφή. Ο βοσκός τα δίνει στο χασάπη για χρήματα ο χασάπης χωρίς έλεος και κόπο για περισσότερα χρήματα, ο λύκος ένα. Ο τσοπάνης δεκάδες η εκατοντάδες, ο χασάπης χιλιάδες, μην πω εκατομμύρια.

Σιώπησες για πρόσκαιρο κέρδος, τώρα η σιωπή σου αμνέ είναι για να νικήσει το παιδί σου. Σώπα μπρος τα όνειρά του μην το φιμώνεις κι αυτό μην βελάξει.
Το μικρό παιδί που έχεις κρυμμένο μέσα σου φωνάζει δεν το ακούς; Ας φτιάξουμε όλοι λίγη αγάπη, που τόσο λείπει ή σιωπή του αμνού. Ας είναι για καλό στο νέο παιδί και στο κρυμμένο παιδί μέσα μας. Ας τους ανοίξουμε το παράθυρο της ελεύθερης βοσκής μάθησης στο βοσκοτόπι της ζωής .

Αμνέ ΣΩΠΑ και ΡΩΤΑ. Θα μάθεις πολλά από τα παιδιά και μετά αυτά από σένα άλλωστε εσύ που δεν βέλαξες να ακουστείς. Δεν έχεις το δικαίωμα να φιμώσεις και τα παιδιά, αν θές βέλαξε μαζί τους. Γιαυτά για σένα για τα αγέννητα, το δικαίωμα της ζωής. Η σιωπή σου αμνέ τιμωρεί τα παιδιά σου, μην το ξεχνάς.

Αφησε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι το αποδέχεστε αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Adblock Detected

Please support us by disabling your AdBlocker extension from your browsers for our website.