Αρχική APOLITIC Διαπρύσιος ή Δημαγωγός;

Διαπρύσιος ή Δημαγωγός;

Απο Θοδωρής Φλου
877 Προβολές

Εκ πρώτης ματιάς στον τίτλο οι 9 στους 10 θα το κλείσουν, απο τους 10 οι 2 μόνο γνωρίζουν τις έννοιες. Δεν τα λέω εγώ , ούτε είμαι τέρας μόρφωσης, τουναντίον, είμαι πολύ λίγος. Ταύτα λέει η στατιστική, και λόγο αυτής της άποψης, διότι τα νούμερα των όσων γνωρίζουν σε συστημικά σάιτ είναι τραγικά. Από μια απλή εκτίμηση περίπου 1 στις 10 χιλιάδες γνωρίζει.

Διαπρύσιος είναι  αυτός που διακηρύσσει κάτι με ιδιαίτερη θέρμη, με ένταση και παλμό. .

Δημαγωγός είναι  αυτός που αποκτά εμπιστοσύνη με απατηλά μέσα, δημοκόπος .

Το λοιπόν που λέτε φίλοι μου οι δημαγωγοί βασιλεύουν στο Ελλαδιστάν και την χώρα των ανθυγιεινών πολιτών. Ως εκ τούτου πως να μπορεί κάποιος να ξεχωρίσει ακόμα και μέσα στη σαθρότητα των ημερών ; Πολύ απλό νομίζω. Δημαγωγοί είναι όσοι βρίσκουν χώρο, χρόνο και βήμα στα μέσα μαζικής εξόντωσης, αν δεν είμαι αρκετά σαφής άνοιξε την τηλεόρασή σου. Με λίγα λόγια απλά και κατανοητά νομίζω, οι διδάσκαλοι της τελεβιζιόν που ελάλαγε ο Δ. Λιαντίνης. Τους πολιτικούς δεν τους παίζουμε εδώ μέσα, διότι μας σώζουν. Θα πρέπει τουλάχιστον διανοητικά καθυστερημένος ή βολεμένος κάποιος να τους πάρει στα σοβαρά. εδώ κάνουμε απολιτίκ πολιτική.

Διαπρύσιους θα βρεις αν ψάξεις κι αν έχεις την τόλμη να κοιτάξεις το βιβλίο των ηρώων του τρόμου του Παύλου. Αν ακούσεις σοβαρά τα λόγια της Κατερίνας κι ίσως ακόμα περισσότερο του Νικόλα.

Όμως δεν μείναμε στο πριν 30 χρόνια, είμαστε στο τώρα. Τώρα φυσικά είναι πιο δύσκολο να τους ξεχωρίσεις ή και να τους γνωρίσεις, όμως σίγουρα κάποιον έστω και σε παραλήρημα θα έχεις ακούσει. Φυσικά δεν θα μιλήσω για τον Λιαντίνη, ετούτος σόκαρε άπαντες σε κάθε ομιλία του. Θα μπορούσα να αναφέρω πληθώρα τέτοιων ανθρώπων, μα είναι κάπως κουραστικό και μένω σε αυτούς. Θα αναφέρω όμως και τούτο μέσα στην κρεατομηχανή του ανθρωποφαγισμού του σήμερα υπάρχουν φωνές, μικρές ή λίγο μεγαλύτερες που απλά κωφεύουμε. Η έρευνα και η λειτουργία του μυαλού μας σταματάει μόλις ανοίξουμε την τηλεόραση.

Λοιπόν καλοί μού άνθρωποι μόλις βλέπετε κάποιον να δίνει βάση σε κάποιον σαν αυτόν στην φωτό, σας παρακαλώ ρωτήστε τον, θα έβγαινε ποτέ μαζί του, κι αν ναι να σας δώσει ένα λόγο. Τα υπόλοιπα τα φήνω στην κρίση του καθενός, μιας και παραήταν κουραστική η σημερινή μου γραφή και αναφορά σε υπανθρώπους.

Ο διαπρύσιος έν ολίγοις και να μην συμφωνείς δεν μπορείς να του προσάψεις δόλο.

Με όλο το σέβας αν μπήκες στον κόπο να φτάσεις ως εδώ τότε σε ασπάζομαι.

Αφησε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι το αποδέχεστε αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Adblock Detected

Please support us by disabling your AdBlocker extension from your browsers for our website.