Αρχική MUSIC Μάριος Κατσάνος. ΄΄Υπάρχουμε κι εμείς.΄΄Προς http://toflou.gr/

Μάριος Κατσάνος. ΄΄Υπάρχουμε κι εμείς.΄΄Προς http://toflou.gr/

Απο Θοδωρής Φλου
1.5K Προβολές

     Ναι υπάρχει η επαρχία και μάλιστα με μπόλικη πολιτιστική άποψη, ο Μ. Κατσάνος φυσικά με ενημερώνει σε τακτά διαστήματα τις προσπάθειες στα Ιωάννινα και γενικώς στην Ήπειρο, ο οποίος μελοποίησε και τραγούδησε ένα δικό μου, το 10 Ευρώ, ενώ η δράση του στην πόλη ξεκινάει με τον επαναπατρισμό του το 2015 παίζοντας με την μπάντα Marios Katsanos and TheMystic Libraries και φτιάχνουν και το πρώτο άλμπουμ, με αισθητή παρουσία , όσο γίνετε φυσικά όταν υπάρχει η δεδομένη κατάσταση με την αναγνώριση στην Ελλάδα, φυσικά δεν σταματάει εκεί αφού με κάθε τρόπο προσπαθεί με όπλα τις τέχνες να μιλήσει στον κόσμο, έχει ασχοληθεί και με θεατρικά, εμ βέβαια λείπει ο Μάρτης από την Σαρακοστή;

Οπότε εκτός από μουσικοσυνθέτης είναι και στην΄΄Θεατρική ομάδα Ηπείρου Σύνθεση, με την οποία παίξανε στο Αρχαίο Θέατρο Δωδώνης, εκτός των άλλων θεωρεί ότι ο ΑκηςΓκολφίδης ως παραγωγός του δίνει ώθηση, και πάντα με την βοήθεια του φίλου του Κ.Τσέλιου . τα παρακάτω μου μου είπε να σας τα πω κι αφού τηλέφωνα δεν παίρνω , διαβάστε όσα έχει να πεί. Στο τέλος κι ένα αγαπημένο του τραγούδι αφιερωμένο.

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, ΕΝΩΣΗ ΚΑΙ ΤΕΧΝΗ

Ταλαιπωρημένες έννοιες της σύγχρονη κοινωνίας οι οποίες μπορούν να συνυπάρχουν και μαζί και παράλληλα.

Με πρώτη την πολυπόθητη ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ η οποία έχει πολλά χρόνια που καταδυναστεύεται.

Ξύπνησα μια μέρα και είδα κάμερες παντού, τον δορυφόρο από πάνω μου να δείχνει με δική μου θέληση την τοποθεσία μου, τα γούστα μου και οι κινήσεις μου αποτυπωμένες σε ένα κεντρικό υπολογιστή που μπορεί να με αναλύσει να με ψυχολογήσει και να με ευνουχίσει όποτε αυτός γουστάρει.

Πάντα είχε τον τρόπο βέβαια, απλά τότε οι άμυνες ήταν μεγάλες και οι συμπολίτες μου αν και περισσότερο  «αμόρφωτοι» από σήμερα, ήταν πιο δυνατοί και ξύπνιοι.

..και ήρθε το τώρα. Βιάζεται η ελευθερία πολλές φορές και παρά φύσιν και το αποβλακωμένο κοινό χαίρεται και λίγο κρυφά γιατί είναι στην φύση του ανθρώπου να θέλει κάποιον καθοδηγητή, κάποιον μπροστάρη που να του κουνάει το δάχτυλο και να του λέει πως πρέπει να ζήσει με γνώμονα πάντα το κοινό καλό, το καλό της κοινωνίας μας.

Εδώ έρχεται η ένωση.

Η Ένωση έχει πολλές μορφές, από μια απλή ένωση 2 κορμιών που μπορούν μαζί να αλλάξουν το ρου της ιστορίας τους, μέχρι από μια πιο μαζική ένωση που μπορεί να κάνει ανθρώπους και πλανήτες ευτυχισμένους. Η ένωση όμως  πολεμιέται περισσότερο από την ελευθερία, γιατί ένωση σημαίνει αντίσταση, η μόνη ουσιαστική αντίσταση της ανθρωπότητας.

Το δόλωμα όμως πάντα τραβάει το ψάρι και έτσι αρχίζουν οι εμφύλιοι και τα «ξεκατινιάσματα» του διαδικτύου. Έτσι στο όνομα της διχόνοιας το μεγάλο κεφάλι τρίβει τα χέρια του από ικανοποίηση και ο άνθρωπος της διπλανής πόρτας  χαίρεται που έχει διαφορετική και «εναλλακτική» άποψη από τον διπλανό του που είναι επίσης φτωχός, δυστυχισμένος και φιμωμένος.

Τέλος ξεπροβάλει και η ΤΕΧΝΗ.

.. και γιατί ρε Μάριε είναι τόσο σημαντική αυτή η τέχνη ;

Πολύ απλά γιατί δεν φοράει μάσκα. Επηρεάζει, συγκινεί, φαντάζεται, ονειρεύεται, ελπίζει, θυμώνει, πικραίνεται ΑΛΛΑ δεν φιμώνεται. Όσο υπάρχει αυτή η μαγική λέξη θα συνεχίζω να ονειρεύομαι ότι κάποια στιγμή η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ και η ΕΝΩΣΗ θα συναντηθούν και πάλι.

 

Μάριος Κατσάνος

Για τον φίλο μου τον ΦΛΟΥ

 

 

Μάριος Κατσάνος

Αφησε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι το αποδέχεστε αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Adblock Detected

Please support us by disabling your AdBlocker extension from your browsers for our website.